Hundrastning

 

Det finns många anledningar till att välja hundrastning

 

 • Hunden kanske inte trivs på hunddagis
 • Du slipper stressa vid lämning och hämtning till hunddagis, och du kan även fokusera på dig själv på morgonen då jag även erbjuder tidig rastning om det behövs
 • Du slipper använda din lunch till att rasta din hund
 • Du kanske är gammal och inte orkar rasta din hund själv
 • Du kanske är sjuk eller har annan anledning

 

 

 

Oavsett anledning så...

 

Om du väljer hundrastning från Kia´s HundService Huddinge, så får din hund vara hemma i sin invanda och trygga hemmiljö. Den får samtidigt komma ut på en härlig långpromenad under dagen, speciellt anpassad efter hunden som egen individ. Den får även leka, busa samt känna sig glad, lugn och trygg. Rastningen sker sedan i grupp där hundarna passar tillsammans.

 

Jag erbjuder en tjänst i form av hundrastning där jag hämtar din hund/hundar i ditt hem på överenskommen tid. Hunden åker med min bil (Peugeot 308 SW) i säkerhetssele som jag fäster i bilens säkerhetsbälte. Jag har även bur att dela av till två mindre hundar (ej i dagsläget) Du kan antingen vara hemma själv, eller lämna ut en nyckel till mig via en sk. nyckelkvittens som vi kommer skriva samtidigt som kontraktet. Även larmkod och bricka.

 

Sedan rastar jag din hund under den överenskomna tiden. Vi leker och busar ibland, och jag låter även hunden få leta godis i träd eller på marken. Vi går kanske till en närbelägen rastgård där hunden kan få springa av sig okopplad tillsammans med sina kompisar. Finns det andra hundar där, så väntar vi på vår tur. Jag rastar bara hundgruppen som är van vid varandra. Jag ser med andra ord till, att din hund får både mental och psykisk stimulans under våra promenader. När du kommer hem har du en trött men nöjd hund.

 

Du som ägare ser själv till att hunden har erfoderlig utrustning, såsom halsband och koppel alt. sele (ej flexikoppel), inga stryphalsband samt avföringspåsar och godis. Bra är även ett täcke till hunden vid kyla, regn eller blåst.

 

Jag uppskattar om det finns en tunn regnoverall med ben då det är smutsigt ute, då det är bättre för alla om min bil kan hållas så ren som möjligt. Det är inget måste, men det skulle vara tacksamt.

 

Jag skickar dagrapport via sms där du får veta vad vi gjort tillsammans under dagen.

 

Bra om det finns!

 

 • Handduk

Så att jag kan torka av din vän på tassar och päls vid dåligt väder.

 • Godis

Vill du att din hund ska få leta godis mm, ser du själv till att det finns hemma hos dig. Jag kommer att förvara detta i bilen, där varje hund har en egen låda med sina saker.

 

Så här går det till...

 

 • Tycker du att detta med hundrastning från Kia´s HundService låter bra och intressant, så kontaktar du mig via intresseförfrågan och fyller i de uppgifter som finns där. Sedan återkommer jag till dig snarast möjligt.

 

 • Vi bokar in en tid för ett kostnadsfritt kundbesök i ditt hem. Besöket tar ca 60 min och förbinder dig inte till något. Där går vi igenom dina önskemål och jag får träffa din hund i sin hemmiljö. Känns det bra vid besöket, så skriver vi kontrakt då.

 

 • Jag kan tyvärr inte godta att ni lägger ut nyckel då jag inte kan ansvara för den då. Utan nyckelkvittens (utkvitterande av nyckel) är ett måste om du inte alltid är hemma vid rastningstiden. 

 

 • Bestämmer du dig för att abonnera på tjänsten så skriver vi kontrakt och en nyckelkvittens vid besöket. Jag tar även uppgifter om hunden och om dess behov. Bra att veta är tex. om hunden har rädslor av något slag, vad den tycker om/inte tycker om, mm.

 

 • Jag vill även se hundens vaccinationsintyg samt veterinärvårdsförsäkring, Detta kan du maila till mig. Vi avslutar mötet med en promenad 5-10 min tillsammans, för att se hur hunden fungerar utomhus och för att "känna av" varandra innan första rastningen. Detta gör jag ensam med hunden. Jag har alltid min hund med mig, men ibland väljer jag att inte presentera dom för varandra, då vi inte står på neutral mark.

 

 • Inskolning av hunden sker i din egen hunds takt. Jag introducerar med 1 hund i taget, och sedan går vi en promenad med alla, för att din hund skall lära känna sina nya vänner. Vi stannar och myser ihop en stund. Jag anser att lugn och trygghet i gruppen bidrar till att din hund kommer in i flocken väldigt fort. En trygg och glad flock, är en lycklig flock!

 

 • Hundrastningen påbörjas av Kia´s HundService Huddinge enl. vad vi kommit överens om.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)